Van garagepoort tot zonnepaneel 

DSP-Cleaning wast uw zonnepanelen.

Uw zonnepanelen hebben ook onderhoud nodig.  Dat mag zeker zijn.

DSP-Cleaning laat uw zonnepanelen terug blinken in de zon!

Het is belangrijk dat uw zonnepanelen schoon zijn, er geen stof of vuil op blijft vastplakken. Met behulp van ladders en/of hoogwerkers kunnen wij uw zonnepanelen wassen.  Dit doen we met onze osmosesystemen waardoor de panelen met speciaal gefilterd water eerst afgeborsteld worden waarna ze flink gereinigd worden.

Hiervoor gebruiken we geen chemicaliën.

Als professionele glazenwasser kunnen we u een gerichte en eerlijke prijs aanbieden voor het reinigen van uw zonnepanelen.

Rond april/mei is het de beste tijd om uw zonnepanelen te laten wassen.  Waarom?  De zomer staat voor de deur en de zon begint steeds meer uren per dag te schijnen.  Het blijft langer licht.  Als je dan de panelen laat reinigen, zijn ze eigenlijk ‘klaar’ voor de zomer.

Waarom is het reinigen van zonnepanelen de moeite waard?

Omdat het rendement ervan dan omhoog gaat en/of behouden blijft. We maken even een korte rekensom:

Laten we van een gemiddelde situatie uitgaan van ongeveer 15 zonnepanelen.  Deze leveren jaarlijks circa 3.500 kWh op.  Daar staat een opbrengst van gemiddeld 825 euro tegenover. Het mag duidelijk zijn dat wanneer er veel stof, vuil of vogelpoep op je zonnepanelen ligt, het rendement naar omlaag gaat.  Stel dat je ze laat reinigen, dan geeft je dat onmiddellijk een rendement van 3 tot 5 %.

Dat alleen is al de moeite waard.

Moet deze schoonmaakbeurt jaarlijks gebeuren?  In een ideale situatie is het beter om dit te doen. Zeker als je naast boerderijen woont of dichtbij een industriezone. Betekent dit dat je een jaar kunt overslaan als je stedelijk woont?  Dat hangt ervan af.  Zijn er veel vogels? Jaarlijks laten reinigen.  Is er veel fijn stof in de stad? Laten schoonmaken.

Mocht je twijfelen, komen wij langs voor advies en eerlijke prijs.

Opgesomd:

  • Hogere opbrengst
  • Levensduur van uw zonnepanelen verhoogt

Laat uw zonnepanelen reinigen door professionele glazenwassers.  Die weten hoe het moet en werken snel en efficiënt.

Heb je zonnepanelen op of aan je kantoorgebouw?

DSP-Cleaning wast uw zonnepanelen.Wij komen graag langs voor een voordelige en eerlijke offerte zodat u weet waar u aan toe bent.  Want ook uw zonnepanelen maken we graag schoon zodat ze optimaal kunnen functioneren.

DSP-Cleaning voor al uw glaswerk en zonnepanelen!